Wat is een levensvatbaar bedrijf?

Wat-is-een-levensvatbaar-bedrijf-door-Tony-de-Bree

Wat is een levensvatbaar bedrijf?

veel ondernemers klagen dat ze een levensvatbaar bedrijf hadden voor Corona en dat ze daarom onbeperkt steun van de Overheid en van banken zouden moeten krijgen. dat klinkt heel logisch, maar is dat eigenlijk wel zo?

Wat is een levensvatbaar bedrijf eigenlijk?

Een levensvatbaar bedrijf is een bedrijf dat zelfstandig met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend (rendabel) is en aan zijn financiële en organisatorische verplichtingen kan voldoen en blijven voldoen.

Als er dus in de omgeving dingen fundamenteel veranderen zoals 1 of meer lockdowns sinds het begin van de Corona-pandemie, waardoor je met je bestaande zzp-businessmodel en verdienmodel niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, dan moet als eerste stap snel een probleemanalyse maken waardoor die financiele problemen zijn ontstaan en of die problemen tijdelijk of structureel zijn.

Meer: Wat is de on-demand economie?Wat zijn future skills voor online starters?’‘Video marketing voor online starters’,  ‘Geld verdienen met de virtuele eenmanszaak’  en ‘Wat is a A la carte leren?’

Als de problemen structureel zijn zoals voor veel zzp’ers sinds de start van de Corona-pandemie, moet je snel ingrijpen en snel een overlevingsplan maken of stoppen en opnieuw online starten. Extra steun of extra leningen helpen dan niet en zorgen alleen nog maar voor extra problemen. Zeker als je zelf hoofdelijk aansprakelijk bent.

Hulp nodig om te levensvatbaarheid van je bedrijf te bepalen, met je overlevingsplan en/of je online ondernemingsplan?

Wil je meer weten over of en hoe jij  kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!