Wat is een levensvatbaar bedrijf?

Wat is een levensvatbaar bedrijf door Tony de Bree

Goedemorgen,

veel ondernemers klagen dat ze een levensvatbaar bedrijf hadden voor Corona en dat ze daarom onbeperkt steun van de Overheid en van banken zouden moeten krijgen. dat klinkt heel logisch, maar is dat eigenlijk wel zo?

Wat is een levensvatbaar bedrijf eigenlijk?

Een levensvatbaar bedrijf is een bedrijf dat zelfstandig met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend (rendabel) is en aan zijn financiële en organisatorische verplichtingen kan voldoen en blijven voldoen.

Lees: ‘Wat is een overlevingsplan?’, ‘Wat is je burn rate?’, ‘Wat is een substituut?’, ‘Wat zijn opportuniteitskosten?’ & ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’  

Is je online bedrijf door Corona nog levensvatbaar? 

Als er dus in de omgeving dingen fundamenteel veranderen zoals 1 of meer lockdowns waardoor je met bestaande businessmodel en verdienmodel niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, dan moet als eerste stap snel een probleemanalyse maken waardoor die financiele problemen zijn ontstaan en of die problemen tijdelijk of structureel zijn.

Als de problemen structureel zijn, moet je snel ingrijpen en snel een overlevingsplan maken of stoppen. Extra steun of extra leningen helpen dan niet en zorgen alleen nog maar voor extra problemen. Zeker als je zelf hoofdelijk aansprakelijk bent.

Hulp nodig om te levensvatbaarheid van je online bedrijf te bepalen, met je overlevingsplan en/of ondernemingsplan?

Wil je meer weten over of en hoe jij  kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op