Wat is een digitaal substituut?

Wat is een digitaal substituut door Tony de Bree

Goedemorgen,

Digitale substituten spelen een belangrijke rol sinds het begin van de Corona-pandemie, in de online shakeout en in de online platform economie. Wat een digitaal substituut is wordt in dit blog uitgelegd inclusief ene aantal voorbeelden.

Wat is een digitaal substituut?

In de micro-economie zijn digitale producten en digitale diensten, digitale substituten als die digitale producten of digitale diensten door de klanten voor hetzelfde doel kunnen worden gebruikt als bijvoorbeeld fysieke goederen of offline diensten. Dat wil zeggen, een klant ziet beide waren als soortgelijk of vergelijkbaar, zodat het hebben van meer van het ene goed ertoe leidt dat de klant minder naar het andere goed verlangt. 

Voorbeelden zijn: online inkomen doen in plaats van naar een winkel gaan, online leren in plaats van naar een school gaan en een e-book of luisterboek kopen in plaats van een vaak veel duurder en langer fysiek boek.

Meer: Wat is de digitale economie?, Wat is de online shakeout? & Wat de virtuele eenmanszaak?

Als je het goed bekijkt is thuiswerken of online werken in het algemeen ook een digitaal substituut voor op kantoor werken of in een co-working space, En als je daar dus een e-book in plaats van een duur en lang managementboek over aanschaft, ben je dus op twee manieren goed bezig. Ik zeg ‘doen’ dus:

Hulp nodig met geld verdienen in de digitale nieuwe normaal economie?

Wil je meer weten over jij succesvol online kunt gaan starten door optimaal gebruik te maken van digitale substituten, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!