De marktwaarde van Generatieve AI bereikt $1,3 miljard in 2032, zo blijkt uit onderzoek

De marktwaarde van generatieve ai bereikt 13 miljard in 2032 zo blijkt uit onderzoek door AI-spreker Tony de Bree

De marktwaarde van Generatieve AI bereikt $1,3 miljard in 2032, zo blijkt uit onderzoek

De wereldwijde markt voor generatieve AI bereikt naar verwachting een waarde van $1,3 miljard. Dat blijkt uit een rapport van Bloomberg Intelligence (BI) dat in juni 2023 werd gepubliceerd. Het rapport, getiteld “Generative AI to Become a $1.3 Trillion Market by 2032, Research Finds,” analyseert het groeipotentieel van generatieve AI en identificeert de belangrijkste drijvers van deze groei.

Volgens het BI-rapport zal de markt voor generatieve AI naar verwachting groeien met een compound jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 42% van 2022 tot 2032, en een waarde van $1,3 miljard bereiken in 2032. Deze groei wordt gedreven door een aantal factoren, waaronder de toenemende vraag naar AI-gestuurde oplossingen in verschillende sectoren, de groeiende populariteit van op consumenten gerichte AI-tools zoals ChatGPT en Google’s Bard, en de voortdurende ontwikkeling van AI-technologieën.

Meer: De democratisering van AI, ChatGPT en de arbeidsmarkt & Boek Tony de Bree bij @speakersacademy

Het BI-rapport benadrukt ook de belangrijkste drijvers van de groei van de markt voor generatieve AI, waaronder:

  • ✔️ De vraag naar infrastructuur die nodig is om AI-systemen te trainen: Dit zal naar verwachting de grootste drijver zijn van omzetgroei van generatieve AI, met een geschatte $247 miljard in 2032.
  • ✔️ De AI-ondersteunde digitale advertentie business: Dit zal naar verwachting $192 miljard aan jaarlijkse omzet bereiken in 2032.
  • ✔️ De omzet van AI-servers: Dit zou $134 miljard kunnen bereiken in 2032.

Het BI-rapport identificeert tot slot ook de belangrijkste spelers in de markt voor generatieve AI, waaronder:

  • ✔️ Amazon Web Services (AWS)
  • ✔️ Google Cloud Platform (GCP)
  • ✔️ Microsoft Azure
  • ✔️ NVIDIA
  • ✔️ OpenAI

Het rapport concludeert dat de markt voor generatieve AI de komende tien jaar op een explosieve groei staat, gedreven door de toenemende vraag naar AI-gestuurde en AI-powered oplossingen, de groeiende populariteit van op consumenten gerichte AI-tools en de voortdurende ontwikkeling van AI-technologieën.

Maak een afspraak.

Wil jij weten hoe jouw bedrijf geld kan verdienen met Generatieve AI, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af hoe je dat snel en on-demand kunt leren.

Je kunt me ook hier een email sturen of een pm via LinkedIn als je dat liever wilt natuurlijk.

Later.
Tony de Bree

p.s. De foto boven dit blog is een voorbeeld van hoe ik geld verdien en kosten bespaar met generatieve AI. De democratisering van AI sinds vorig jaar helpt daar enorm bij door het becshikbaar komen van niet-corporate AI-powered apps voor ons als zzp’ers en andere ondernemers.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!