7 redenen om The Lean Startup niet meer te gebruiken

7 redenen om The Lean Startup niet meer te gebruiken

De Lean Startup Methode is in Nederland nog steeds het meest verkochte boek over het oprichten van een startup. Jammer genoeg is het een achterhaald framework voor startups.

Daar zijn 7 redenen voor:

  1. “The Lean Startup” is een traditioneel ‘inside-out’-model.
  2. “The Lean Startup” helpt startup-oprichters niet bij het kiezen van het juiste idee.
  3. “The Lean Startup” helpt startup-oprichters niet bij het beantwoorden van de vraag hoe hun startup te organiseren.
  4. “The Lean Startup” helpt startup-oprichters niet bij het kiezen van de juiste partners in een uniek bedrijfsleven. Meer: Nieuw in 2024, AI-gestuurde Startups & De AI-gestuurde Bank
  5. “The Lean Startup” is een traditioneel ‘inside-out’-model.
  6. “The Lean Startup” helpt startup-oprichters niet bij het kiezen van het juiste idee.
  7. “The Lean Startup” helpt je niet om AI te gebruiken om een leidende AI-startup te worden met een AI-gestuurd bedrijfsmodel, een AI-gestuurd organisatieontwerp en een AI-gestuurd zakelijke ecoysteem.

Meer:

Hoe weet ik dit? Omdat ik sinds 1997 met succes high-tech startups en scale-ups identificeer bij corporate venturing bij ABN Amro Bank en snds 2011 als zzp’er. Ik promoveerde in 2001 in bedrijfskunde en kennismanagement op amazon.com, bol.com en bedrijven als ikea, ASML (in het Engels) en in 2013 platforms als booking.com.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Als je wilt leren hoe jij met succes een AI-gedreven startup kunt oprichten op een geïntegreerde manier, met het AI-Model Canvas als basis voor een nieuw AI-gedreven bedrijfsmodel, inclusief een AI-gedreven organisatieontwerp met een AI-gedreven zakelijk ecosysteem als basis, neem dan vandaag nog contact met ons op.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!