Wat is een rechtsvorm?

Wat is een rechtsvorm door Tony de Bree

View Post

Goedemorgen,

een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je je online gaat starten, of dat nu full-time is of als je ‘online-plan b’,  is bepalen onder welke rechtsvorm je gaat ondernemeni. Wat is dat, een rechtsvorm?’

De rechtsvorm of ondernemingsvorm van je bedrijf is de juridische vorm waarin deze is gegoten. De eenvoudigste bedrijfsvorm is de eenmanszaak. … De wetgeving in elk land bepaalt welke rechtsvormen er in de bedrijfsvoering mogelijk zijn.

Er zijn in Nederland 9 verschillende rechtsvormen en het belangrijkste verschil tussen rechtsvormen is de mate waarin je al dan niet financieel aansprakelijk bent. 

Er zijn 2 soorten rechtsvormen:

  • met rechtspersoonlijkheid
  • zonder rechtspersoonlijkheid

Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid ben je met je privévermogen aansprakelijk voor de schulden van je bedrijf zoals b.v. bij een eenmanszaak. Dit is bij een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid zoals een b.v. bijvoorbeeld meestal niet het geval.

Als je wilt weten hoe je de voor jou beste rechtsvorm kiest, lees dan ‘Hoe kies ik de voor mij als online starter beste rechtsvorm?

Tony de Bree

p.s. Als je als zzp’er online geld wilt verdienen en je hebt ‘Geld verdienen met jezelf’ aangeschaft, dan heb je samen met ‘Overlevingsstrategie voor startups’ alles wat je nodig hebt trouwens.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!