Wat is Steampunk?

Wat is steampunk kunst?

Goedemorgen, ik ben fan van een aantal stromingen in de kunst en een daarvan is ”steampunk kunst’.

Wat is steampunk kunst?

Steampunk kunst is een subgenre van sciencefictionkunst dat retrofuturistische technologie en esthetiek integreert, geïnspireerd door, maar niet beperkt tot, 19e-eeuwse industriële stoommachines. Het kenmerkt een mix van Victoriaanse gevoeligheden met futuristische uitvindingen, vaak met inbegrip van tandwielen, messing, leer en andere industriële materialen. Steampunk kunst toont vaak stoommachines, Victoriaanse settings en personages gekleed in complexe kostuums”.

Hier volgen enkele voorbeelden van steampunk kunst zoals je op de met Ai-genereerde foto boven dit blog ziet:

✔️ Olieschilderijen: Deze schilderijen tonen vaak gedetailleerde scènes van stoommachines, luchtschepen en andere futuristische uitvindingen.

✔️ Beeldhouwkunst: Steampunkbeelden combineren vaak gevonden voorwerpen, zoals tandwielen, kogeltjes en andere mechanische onderdelen, om unieke en opvallende kunstwerken te creëren.

✔️ Kostuumontwerp: Steampunk-mode wordt gekenmerkt door het gebruik van Victoriaans geïnspireerde kleding en accessoires, vaak met toevoegingen van leer, metaal en andere materialen.

Meer: Wat is Dall-E, Wat is Midjourney & Huur Tony als AI-spreker @Speakersacademy

✔️ Sieraden: Steampunk sieraden bevatten vaak tandwielen, kogeltjes en andere mechanische elementen, en worden vaak gemaakt van messing, koper of andere metalen.

✔️ Literatuur: Steampunk-literatuur bevat vaak personages die de implicaties van geavanceerde technologie onderzoeken in een Victoriaanse setting.

✔️ Digitale kunst: Dit soort kunst maakt gebruik van computersoftware om steampunkillustraties te maken, vaak met een focus op ingewikkelde details en levendige kleuren zoals de met ai-gegeneerde afbeelding boven dit blog: AI-Art.

Steampunk kunst is een populaire en groeiende genre, en er zijn veel kunstenaars die steampunkwerken maken. Deze kunstenaars komen van over de hele wereld en gebruiken een verscheidenheid aan media om hun creativiteit te uiten. Steampunk kunst is een uniek en fascinerend genre dat blijft evolueren en inspireren.

Neem contact op.

Wil jij snel persoonlijk of voor je organisatie, afdeling of team een AI right-skillingplan opstellen en uitvoeren waarbij je leert hoe je met ChatGPT Plus, Team of Enterprise, Dall-E in Bing & Midjourney afbeeldingen maakt, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Succes en sterkte als je vaste baan op de tocht staat door AI of als je gewoon een gezondere balans wilt hebben tussen werk en prive.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram. Ik doe bijna niets meer op X/Twitter in het Nederlands op @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram. Ik doe bijna niets meer op X/Twitter in het Nederlands op @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!