Wat is een businessplan?

Wat is een

View Post

Goedemorgen,

er zijn veel misverstanden rond ‘businessplannen’ en waarvoor je een businessplan kunt gebruiken. Allereerst een definitie van wat een businessplan is.

Wat is een businessplan?

“Een businessplan, ook wel bedrijfsplan of ondernemingsplan genoemd, is een plan dat wordt gemaakt bij het starten van je bedrijf of als je je bedrijf wilt veranderen of moet veranderen vanwege een crisis bijvoorbeeld. In het plan wordt omschreven wat het bedrijf gaat doen, waarom, voor welke klanten en welke stappen er nodig zijn om het bedrijf op te richten en in stand te houden. Een businessplan beantwoordt de vraag of een bedrijf levensvatbaar is.

Meer: ‘Wat is een eenmanszaak?’ & ‘Wat is een rechtsvorm?’

Je kunt trouwens om nog meer redenen een businessplan maken. Als je daar meer over wilt lezen, lees dan ‘waarom maak je een businessplan?’. 

Tony de Bree

startups’ alles wat je nodig hebt trouwens.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!