Wat is een eenmanszaak?

Wat is een eenmanszaak door Tony de Bree

View Post

Goedemorgen,

veel zelfstandige ondernemers waaronder adviseurs, trainers, coaches websitebouwers en andere online freelancers, kiezen (bewust of onbewust) voor de rechtsvorm van de eenmanszaak. Dat is het gemakkelijkst als je voor jezelf wilt beginnen online en/of offline.

Wat is een eenmanszaak? 

“Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij je als enige verantwoordelijke bent voor het bedrijf. Bij een eenmanszaak ben je privé aansprakelijk voor zakelijke schulden. Deze kan wel veel verschillende handelsnamen, activiteiten, internet namen en vestigingen hebben.”

Meer: ‘Wat is ‘de virtuele eenmanszaak’?’, ‘Geld verdienen met de virtuele eenmanszaak’  en ‘Mijn persoonlijk verhaal over mijn 50plus startup’

Als je online wilt gaan starten als zzp’er kan een eenmanszaak een goed uitgangspunt zijn, ook als je daarvoor alleen offline diensten verleende. 

Tony de Bree

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!