Hoe overleef ik de Rabobank?

Hoe overleef ik de Rabobank op www.ikgaonlinestarten.nl.

Veel ondernemers zijn in grote financiele problemen omdat ze te veel hebben geleend bij de Rabobank en omdat Rabobank zich snel terugtrekt uit startups en scale-ups. De vraag is Hoe overleef ik de Rabobank? Hier is het antwoord.

Sinds het begin van de Coronacrisis wordt ik door steeds meer zzp’ers, startups, scale-ups, mkb-bedrijven en familiebedrijven, maar ook door ondernemingsraden om advies omdat de onderneming in grote financiele problemen is gekomen. Vaak is de Rabobank een van de betrokken banken. Of de hoofdbank.

In bijna alle gevallen is dat omdat je als ondernemer of bestuurder te veel en onnodig geld hebt geleend. En in veel gevallen, waaronder veel online en offline starters, zzp’ers en veel landbouwbedrijven, komt dat door het advies van de Rabobank.

Daar zijn twee oorzaken voor te vinden:

a) Men heeft onnodig en te veel geleend bij de Rabobank op advies van o.a. de site ikgastarten(bijde Rabobank).nl van de Rabobank of men is op advies van de Kamers van Koophandel bij de Rabobank en andere grootbanken terecht gekomen.

b) De Rabobank heeft sinds het begin van de crisis investeringen stop gezet of zelfs leningen en kredieten stop gezet zoals het geval is geweest bij een aantal van mijn startup en scale-up klanten.

Het enige wat je dan kunt doen is met behulp van het Starter Model Canvas© snel een oorzakenanalyse uitvoeren om te kijken wat de oorzaken zijn van de financiele problemen en vervolgens snel een gericht overlevingsplan maken en dat proberen uit te voeren.

Meer: Een overlevingsplan voor zzp’ers, Een overlevingsplan, hoe maak je dat? & Bedrijfsfinanciering in crisistijd

1) Waar verdien ik nu mijn inkomen mee (Verdienmodel)?
Succesvolle online ondernemers zorgen ervoor dat ze meerdere online inkomstenstromen genereren door met online oplossingen te komen waar een bepaalde groep klanten voor wil betalen.

2) Waar geef ik nu mijn geld aan uit (Kostenstructuur)?
Als online starter is het heel belangrijk om je opstartkosten en je operationele kosten zo laag mogelijk te houden. En onderscheidt te maken tussen noodzakelijke en niet-noodzakelijke kosten.

3) Hoe ga ik mijn online bedrijf financieren (Financieringstrategie)?
Veel actieve ondernemers en veel starters raken in grote financiele problemen omdat ze de verkeerde financieringsstrategie kiezen, namelijk externe financiering via banken, kredietverleners en corporate of private investeerders.

Vervolgens moet je in je overlevingsplan voor ondernemers snel je hele businessmodel inclusief je organisatie en je bedrijfs-ecosysteem opnieuw ontwerpen en invoeren. Op basis van de antwoorden op volgende vragen beantwoorden:

4) Waarmee ga ik online geld verdienen (Verdienmodel)?
Succesvolle online ondernemers zorgen ervoor dat ze meerdere online inkomstenstromen genereren door met online oplossingen te komen waar een bepaalde groep klanten voor wil betalen.

5) Hoe houd ik mijn noodzakeljke kosten zo laag mogelijk (Kostenstructuur)?
Als online starter is het heel belangrijk om je opstartkosten en je operationele kosten zo laag mogelijk te houden. En om goed onderscheidt te maken tussen noodzakelijke en niet-noodzakelijke kosten.

6) Hoe ga ik mijn bedrijf anders financieren (Financieringstrategie)?
Veel actieve ondernemers en veel starters raken in grote financiele problemen omdat ze de verkeerde financieringsstrategie kiezen, namelijk externe financiering via banken, kredietverleners en corporate of private investeerders.

Maak nu een afspraak. 

Als je snel advies wilt hebben of en hoe jouw onderneming de Rabobank kan overleven en of en hoe je snel een haalbaar overlevingsplan kunt maken, neem dan nu contact met me op door dit formulier in te vullen of door me een bericht te sturen op mijn LinkedIn-profiel.

p.s.

Laten we contact maken op LinkedIn, volg me op Instagram en op Twitter: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!