Wat is je financieringsstrategie?

Starter Model Canvas - Wat is de financieringsstrategie - door Tony de Bree

Een belangrijk onderdeel van succesvol online gaan starten en online geld verdienen, van je ‘bottom line’, is de financieringsstrategie die je kiest. Wat is dat, je financieringsstrategie?’

Je financieringsstrategie geeft aan hoe je invulling gaat geven aan je financieringsbehoefte om of je online bedrijf te starten of je online bedrijf in de lucht te houden, inclusief tijdens een crisis zoals de Coronacrisis.

Lees ook: ‘Wat is het Starter Model Canvas(c)?’ & ‘Wat is je online verdienmodel?’,  ‘Wat is bedrijfsfinanciering 2.0?’

In feite bestaat je financieringsstrategie uit een mix van interne financiering (uit inkomsten uit je online verdienmodel en je eigen spaargeld b.v.) en externe financiering in de vorm van leningen, kredieten, susbsidies en corporate investeerders of private investeerders die geld in je onderneming stoppen.  

Te veel externe financiering leidt tot afhankelijkheid, verlies van controle en vaak tot onnodige vaste lasten, vaste kosten en aflossingskosten. Met alle gevolgen van dien voor je cashflow. Zeker in crsisistijd. 

In de praktijk blijkt dat je voor het online gaan starten en online groeien en schalen met ICT en je eigen virtuele organisatie bijna nooit externe financiering nodig hebt. Zeker niet als je goed naar je verdienmodel blijft kijken en je richt op het alleen maken van noodzakelijke kosten om die positieve cashflow te produceren met verschillende online infkomstenstromen. 

Meer weten ook de beste financieringsstrategie voor jou?

Wil je meer weten over de beste financieringsstrategie voor jouw online bedrijf, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Laten we contact maken op LinkedIn, volg me op Instagram en op Twitter: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!