Wat is een overlevingsplan?

Wat is een overlevingsplan door Tony de Bree

View Post

Goede morgen,

veel ondernemers zitten in de problemen door Corona en vragen zich af wat een overlevingsplan eigenlijk is? 

“Een overlevingsplan is een plan van aanpak dat erop gericht is om je in problemen verkerende onderneming (gedeeltelijk) te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Uit je omgevingsanalyse en de probleemanalyse kan blijken dat je onderneming als geheel niet meer levensvatbaar is of dat je bedrijf een aantal verliesgevende onderdelen moet afsplitsen of failliet moet laten gaan, afhankelijk van de omvang en de structuur van je bedrijf. 

Stoppen is een laatste optie die je in je plan kunt uitwerken. Je overlevingsplan voorziet dan in een aanpak waarin je als dat nog mogelijk is een ‘zachte landing’ maakt en tot een gestructureerde exit kunt komen, liefst zonder faillissement.  

Lees ook: ‘Je eigen overlevingsplan in 1 dag’ & ‘Wat is een levensvatbaar bedrijf?’

Conclusie.

Jouw eigen overlevingsplan kan dus gebaseerd zijn op verschillende opties, welke één gemeenschappelijke doelstelling dienen, het doen overleven van je onderneming of een deel daarvan. 

Het is verstandig om daarbij verschillende scenaro’s te hanteren, afhankelijk van een aantal duidelijke veronderstellingen. Voorbeelden zijn: 

  • Er komt een volgende Coronagolf met een nieuwe variant. 
  • Er komt een nieuwe gedeeltelijke lockdown. 
  • Er komt geen nieuwe (gedeeltelijke) lockdown. 

Wilt je meer informatie over hoe jij je overlevingsplan voor je onderneming moet opstellen? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact met me op. Bel naar 06-34387806, stuur een e-mail naar overlevingsplan@tonydebree.com.

Vanzelfsprekend wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

Nog een prettige dag…..ondanks alles!

Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.