Wat zijn noodzakelijke kosten?

Starter Model Canvas© - Noodzakelijke kosten - door Tony de Bree

Wat zijn noodzakelijke kosten?

Succesvolle online starters en online ondernemers kunnen goed onderscheid te maken tussen noodzakelijke en niet-noodzakelijke kosten.

Wat zijn noodzakelijke kosten?

Noodzakelijke kosten zijn kosten die je moet maken om geld te verdienen, om inkomsten te genereren met je klanten. 

Lees ook: ‘Wat is het Starter Model Canvas(c)?’ , ‘Online starten met een virtuele eenmanszaak’ & ‘Wat is bedrijfsfinanciering 2.0?’

Voorbeelden van niet-noodzakelijke kosten. 

Zeker in crisistijd is het goed om je voortdurend af te vragen of bepaalde uitgaven, bepaalde kosten wel noodzakelijk zijn. Veel ondernemers nemen in hun businessplan of ondernemersplan kosten van kantoorruimte, aanschaf van nieuwe PC-apparatuur en kantoormeubilair op. Strikt gezien zijn dat in veel gevallen geen noodzakelijke kosten. Zeker niet als je in de dienstverlening wilt gaan starten online. 

Meer weten over hoe jij je noodzakelijke kosten zo laag mogelijk kunt houden?

Wil je meer weten over hoe jij je noodzakelijke kosten voor jouw online bedrijf opstelt of je bestaande kostenstructuur aanpast om succesvol online te kunnen overleven en daarna online te kunnen groeien en schalen, email me dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een vrijblijvend online intakegesprek.

Laten we contact maken op LinkedIn, volg me op Instagram en op Twitter: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!