Wat is relevant leven lang leren?

View Post

Hallo, hoe gaat?

soms lijkt het net alsof Corona niets heeft veranderd op de arbeidsmarkt, vind je ook niet? Grote traditionele oude economie opleidingsinstituten willen weer graag terug naar hun oude business model en verdienmodel en dat is:

Managers en medewerkers van grote corporates en grote overheidsinstellingen voor veel geld groepsgewijze opleidingen en cursussen te laten volgen die door hun baas worden betaald en/of door de Overheid wordt gesubsidieerd.

Iedereen heeft het over ‘leven lang leren’ of in het Engels ‘lifelong learning’, maar wat is dat eigenlijk?

‘Leven lang leren’ of te wel ‘Lifelong learning’ is eigenlijk niets anders dan dat je hele leven lang zouden moeten blijven leren en dat je daar dus ook voortdurend tijd, energie en geld in moet stoppen.

Of je nu bij een grote organisatie werkt of als zelfstandig ondernemer en of de Overheid daar nu voor betaald of niet. Je moet immers inzetbaar en ’employable’ zijn en blijven en flexibel zijn en blijven. En dat is nu ook nog het geval, zeker nu tijdens deze crisis eigenlijk.

Meer: ‘Hoe om te gaan met ontslag?’, ‘Hoe kies je de juiste coaching in crsistijd voor jou persoonlijk?’ ‘Geld verdienen met de virtuele eenmanszaak’  

Wat moet JIJ nu met ‘leven lang leren’ tijdens deze crisis?

In de ‘oude normaal’ wereld werden er veel groepsgewijze bijeenkomsten georganiseerd en tegenwoordig vinden er veel ‘gratis’ online masterclasses plaats om je vooral weer te verleiden ‘corporate skills’ te leren. Als je bij een grote onderneming wilt blijven werken of bij een grote traditionele Overheidsinstelling, of daar wilt gaan solliciteren, kun je daar soms wel iets aan hebben. Maar er zijn veel mensen die daar al solliciteren met dezelfde diploma’s als jij.  

Maar als voor jezelf wilt beginnen, als je een startup wilt oprichten of voor een scale-up wilt gaan werken, heb je daar helemaal niets aan. Dan moet je echt andere keuzes maken om je kostbare tijde, geld en energie in te stoppen zoals ik door schade en schande zelf heb geleerd nadat ik eind 2011 de corporate wereld heb verlaten. Ik heb een aantal dure, maar achteraf zinloze ‘Groeien moet’ opleidingen gevolgd. 

Wil je daar meer over lezen inclusief over hoe je je snel en goedkoop online kunt right skillen? Lees dan deze blogs & tips.

Neem nu contact op.

Als je dringend eerlijk  persoonlijk opleidingsadvies, werkadvies of andere hulp nodig hebt, maak dan een afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl