ChatGPT en de arbeidsmarkt – Komt er een onvoorziene golf van ontslagen in marketing? Ja dus.

ChatGPT en de arbeidsmarkt - Komt er een onvoorziene golf van ontslagen in marketing op www.ikgaonlinestarten.nl door Tony de Bree

Komt er een onvoorziene golf van ontslagen in marketing door ChatGPT?

Op afdelingsniveau binnen organisaties zijn werknemers in de productmanagement- en klantenserviceafdelingen twee keer meer geneigd zich zorgen te maken over hun baan dan marketeers, maar de vaardigheden en dus de banen van marketeers zijn in tegenstelling tot wat ze zelf denken, het meest in gevaar op de arbeidsmarkt door ChatGPT, andere OpenAI modellen en andere AI content generators.

Hoewel werkgevers mogelijk ervaren ChatGPT-consultants inhuren voordat ze hun definitieve beslissingen nemen over de invoering van ChatGPT en andere chatbots binnen de organisatie,, laat recent onderzoek zien dat 51% van de werkgevers die overwegen om het aantal medewerkers te verminderen met generatieve AI op basis van ChatGPT dat zullen doen in hun marketing- en PR-afdelingen.

Komt er een onvoorziene golf van ontslagen in marketing? Ja dus.

Komt er een onvoorziene golf van ontslagen in de marketing door AI en vooral door ChatGPT? Daar ziet het wel naar uit. Slechts een kwart van de werknemers in die afdelingen ziet een verminderd aantal medewerkers in hun organisatie.

Dus stel snel een relevant persoonlijk ontwikkelingsplan met jouw persoonlijke right-skillingplan. dat kun je snel met dit nieuwe ‘doe-het-zelf-pakket’ management eBook pakket doen:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8.99

Meer: De grote AI-ontslaggolf, ChatGPT en de arbeidsmarkt & ChatGPT prompt engineering

Hoewel werknemers en werkgevers verschillende meningen hebben over de kansen op werk die kunnen worden beïnvloed door generatieve AI, zijn taalmodellen zoals ChatGPT in verschillende vormen wijdverbreid geadopteerd, en beide groepen die werden ondervraagd zijn het erover eens dat ChatGPT veel mogelijkheden heeft in het genereren van marketing content in veel verschillende vormen vanwege zijn mogelijkheden voor natuurlijke taalverwerking inclusief vertalingen.

Maar voorlopig hebben veel marketingmedewerkers in vooral grote bedrijven zo te zien nog niet begrepen hoeveel werkgevers van plan zijn om kunstmatige intelligentie te gebruiken inclusief mogelijk hun eigen werkgever en wat dat mogelijk betekent voor hun de toekomst van hun eigen werk.

In het zwartste scenario, wil 43% van de werkgevers ChatGPT of Open-AI gebaseerde Ai tools gaan gebruiken in hun marketing, communicatie en PR activiteiten om AI-gegenereerde content te maken, zoals een blogposts, social media-onderschriften, enz..

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8.99

In vergelijking met 36% van de werknemers die ChatGPT zien als een rol hulpmiddel bij hun eigen werk.

Maak een afspraak.

Maak snel een belafspraak als je wilt leren hoe jij met ChapGPT als marketeer bij een bedrijf of als zelfstandige ChatGPT en andere chatbots met behulp van prompts AI gedreven content kunt leren genereren. Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Je kunt me ook hier een email sturen of een pm via LinkedIn als je dat liever wilt natuurlijk.

Later.
Tony de Bree

p.s. De foto boven dit blog is een van de voorbeelden van AI genereerde afbeeldingen met o.a. Midjourney en Dall-E of daarop gebaseerde zogenaame ‘AI content generators’. als onderdeel van mijn eigen nieuwe AI gedreven business model en AI gedreven verdienmodel.

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!