Wat is de online shakeout?

Wat is de online shakeout door Tony de Bree -2

Wat is de online shakeout?

Sinds 2001 zijn veel mensen online gestart  en sinds het begin van de Corona-pandemie hebben nog meer ondernemers die stap noodgedwongen genomen met wisselend succes. Veel van die bedrijven komen echter niet van de grond. Waarom niet? Omdat er al een tijd een online shakeout aan de gang is.

En daar loop je als  ZZP’er, startup, scale-up en andere MKB-bedrijven, zijn net als veel corporates, iedere keer keihard tegen aan bij het online starten, groeien en schalen……en ook bij het overleven in crisistijd trouwens.

Wat is de online shakeout?

Letterlijk: ‘online leegschudden’. Met de online shakeout wordt bedoeld dat het er een online concurrentieslag aan de gang is en dat veel bestaande en startende online ondernemers daarin het loodje leggen of gaan leggen. 

Lees ook: Wat is de online kluseconomie?, Wat is een levensvatbaar online bedrijf? & Wat is een overlevingsplan?

De online shakeout is een term die we in de digitale economie gebruiken sinds het begin van de Internet revolutie in 2001 om de online wereld te beschrijven, de marketspace’.

Kansen in de online shake-out voor slimme online ondernemers. 

Die online shake-out bedreigt dus in principe alle grote en veel kleine bedrijven in virtuele markten en online niche markten, maar biedt ook veel kansen voor die ondernemers die het zien aankomen en anticiperen op de relevante online business trends vanuit de behoeften van specifieke groepen klanten gezien. Een van de karakteristieken van die succesvolle bedrijven is trouwens dat ze directe concurrentie vermijden met o.a. Digital blue ocean strategieen.

Die zijn zeer geschikt om online te starten, te groeien en te schalen en om deze crisis te overleven in combinatie met een vorm van de virtuele organisatie met hybride werken en effectief thuiswerken:

Meer tips & tricks over hoe jij succesvol online kunt ondernemen en de online shakeout kunt overleven? Bookmark dan ik ga online overleven.

Maak nu een afspraak als jij snel jouw digitale strategie wilt bepalen en uitvoeren.

Meer weten over hoe jij snel de online shake-out kunt overleven en online geld kunt verdienen door snel de juiste digitale strategie te kiezen en die snel in te voeren? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!