Een online overlevingsplan, hoe maak je dat?

Een online overlevingsplan, hoe maak je dat door Tony de Bree

Een online overlevingsplan, hoe maak je dat?

Goede morgen,

veel online ondernemers waaronder veel klanten zitten op dit moment in grote financiele problemen en vragen zich af hoe je snel een online overlevingsplan maak en uitvoert. Daar wordt in dit blog uitgelegd.

“Een online overlevingsplan is een plan van aanpak dat erop gericht is om je in problemen verkerende online onderneming (gedeeltelijk) te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Uit je oorzakenanalyse kan blijken dat je online business als geheel niet meer levensvatbaar is of dat je met een aantal verliesgevende onderdelen moet stoppen of failliet moet laten gaan, afhankelijk van de omvang en de structuur van je bedrijf en van je online bedrijf in het bijzonder. 

In alle gevallen kun je een groot gedeelte van je vaste kosten, van je organisatiekosten, reduceren door snel hybride werken, thuiswerken en management op afstand in te voeren met dit doe-het-zelf pakket inclusief multiple-choice test en gratis checklists:

download-823x978-5

De Nieuwe Normaal Economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Stoppen is een laatste optie die je in je online overlevingplan kunt uitwerken. Je online overlevingsplan voorziet dan in een aanpak waarin je als dat nog mogelijk is een ‘zachte landing’ maakt en tot een gestructureerde exit kunt komen, liefst zonder faillissement.  

Lees ook: Wat is de online shakeout?, Wat is een oorzakenanalyse? & Wat is Fast Learning?

Jouw eigen online overlevingsplan kan dus gebaseerd zijn op verschillende opties, verschillende scenario’s, welke één gemeenschappelijke doelstel dienen, het doen overleven van je online onderneming, je online business, of een deel daarvan. 

Het is verstandig om daarbij verschillende scenaro’s te hanteren, afhankelijk van een aantal duidelijke veronderstellingen. Voorbeelden zijn: 

– De oorlog in Ukraine eindig dit jaar.

– De oorlog in Ukraine gaat langer door.

– De energieprijzen blijven stijgen.

– Online platforms worden steeds belangrijker.

Wilt je meer informatie over hoe jij snel een online overlevingsplan voor je onderneming kunt maken en uitvoeren? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact met me op. Bel naar 06-34387806, stuur me een pm op mijn LinkedIn-profiel

Vanzelfsprekend wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

Nog een prettige dag…..ondanks alles!

Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!