Wat is organisatie-economie?

View Post

Hallo, hoe gaat? 

Er is een kennisdomein in de economie en organisatieontwerp dat veel mensen nog niet kennen. Dit kennisdomein is het domein van de organisatie-economie.

Organisatie-economie analyseert organisatorische acties als uitkomsten van strategische, tactische en operationele wisselwerking tussen individuen binnen en buiten het formele bedrijf terwijl ze reageren op prikkels of anderszins hun eigen belangen nastreven.

Organisatie-economie kijkt dus in de traditionele ‘zwarte doos’ van een bedrijf of een grote overheidsorganisatie, een startup, een scale-up en een MKB-bedrijf  zoals in de groeien moet strategiemodellen van Michael Porter, maar ook Lean Startup en Business Model Canvas.

Meer: Wat is ‘the law of dimonishing firms’? 

Door de taak van het organiseren en vooral motiveren en coördineren van menselijke activiteit in een micro-economische context te onderzoeken op nut en noodzaak. Eigenlijk beantwoordt de organisatie-economie de vraag: waarom organiseren we iets eigenlijk? 

Managen, coordineren en samenwerken kost gewoon geld, tijd en energie, het zijn ‘organisatiekosten’. Wat dat zijn, leg ik in een volgend blog uit. 

Neem nu contact op.

Als je dringend organisatieadvies, coaching of training of nodig hebt, maak dan een afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl