Wat is minimalistisch entrepreneurship?

Wat is minimalistisch ondernemerschap door Tony de Bree

Goede morgen,

Binnen het alternatieve ‘groeien zonder te groeien’ financieel-economisch systeem van betekenisvol ondernemen kan minimalistisch ondernemerschap een belangrijke rol spelen als grondhouding voor de manier waarop jij zaken wilt doen.

Wat is minimalistisch ondernemerschap?

Het idee achter minimalistisch ondernemerschap, een logisch onderdeel van je eigen versie van een minimalistische levenstijl (hoofdstuk 2 uit ‘Groeien zonder te groeien’) is dat je je heel bewust bent van wat echt nodig is om je bedrijf tot een succes te maken en daar bewuste keuzes in te maken, daar bewuste afslagen in te nemen om je bedrijf klein te houden.

Hier zijn twee praktische voorbeelden van wat minimalistisch ondernemen in de praktijk inhoudt:

Bezittingen
Geen (duur) eigen kantoor; geen of zo min mogelijk eigen personeel, je niet richten op ‘zo veel mogelijk klanten hebben’, geen eigen pc’s en printers, geen grote afdelingen met zo veel mogelijk mensen ‘onder je’ en geen
andere overbodige statussymbolen.

Spanning en stress
Minder personeel, minder dure bezittingen en geen externe financiering betekent minder stress, minder zorgen, minder vergaderen en minder geld hoeven te verdienen om je schulden af te lossen en/of rente te betalen. Je hebt dus meer tijd en energie voor andere dingen. Mooi toch?

Meer: Waarom ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie? & ‘7 mythes rond de oude normaal ‘groeien moet’ economie

Door minimalistisch te ondernemen is het ook financieel en economisch gezien veel gemakkelijker om je bedrijf online te starten en het vervolgens op een duurzame manier verder te laten groeien zonder te groeien: als je het geld niet onnodig uitgeeft of leent hoef je het ook niet te verdienen.

Minimalistisch ondernemen is dus een goede basis om met je eigen onderneming in de betekeniseconomie op een duurzame en eerlijke manier genoeg geld te verdienen. En daar speelt je eigen ‘lean & mean’ virtuele organisatie een grote rol bij.

Neem contact met me op.

En wil je weten hoe jij als intrapeneur of als ondernemer succesvol kunt zijn in de betekeniseconomie en hoe minimalistisch ondernemerschap je daarbij kan helpen, whatsapp of bel me dan op 06-34387806, ok?

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s. Volg me op LinkedIn als je geen blog wilt missen of op Instagram.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op