Wat is je burn rate?

Goedemorgen,

als je een bedrijf wilt starten, maar vooral ook als je wilt dat je bedrijf een crisis overleeft, is het belangrijke om daarvoor de relevante basiskennis in huis te hebben om de juiste financiele keuzes te kunnen maken.

Dus daarom vandaag weer een blog uit de serie ‘Economie voor beginners’  en ‘Bedrijfsfinanciering 2.0’  over je ‘burn rate’.

Burn rate of ‘verbrandingssnelheid’ is de snelheid waarmee een bedrijf geld verliest. Het wordt uitgedrukt in maandelijkse termen. Bijv. “Het verbrandingspercentage van het bedrijf is momenteel $ 20.000 Euro per maand. Maar het kan ook per week of zelfs per dag zijn. In die zin is het woord “verbranden” een synoniem voor negatieve cashflow.

Lees: Wat is een substituut?’, ‘Wat is een digitaal product?’, ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’ & ”Wat is persoonlijk right-skilling?’

Hulp nodig met jouw burn rate, je overlevingsplan en/of ondernemingsplan?

Wil je meer weten over hoe je kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.