Wat is een virtuele organisatie?

Wat is de virtuele organisatie door Tony de Bree

View Post

Goedemorgen,

een van de grote mythes uit de Industriele Revolutie is dat je organisatie moet groeien tot een logge grote organisatie met veel lagen als je meer klanten aantrekt. Maar is dat wel zo?

In onze huidige tijd van Internet, snelle bandbreedte en smartphones is dat eigenlijk al lang niet meer het geval. Je kunt je online bedrijf starten en online groeien en schalen met behulp van ICT met de virtuele organisatie als organisatieontwerp.

Wat dat is? Hier volgt de definitie. 

Een virtuele organisatie is een organisatievorm die gekenmerkt wordt door de afwezigheid van een gedeelde fysieke ruimte. De organisatieleden werken samen door middel van telecommunicatie. Met name als gevolg van de opkomst van het internet nam de realiseerbaarheid van virtuele organisatievormen sterk toe.

Voorbeelden van virtuele organisaties in ‘ Groeien zonder te groeien’.

Een aantal succesvolle ondernemers uit ‘Groeien zonder te groeien’ hebben hun eigen versie van de virtuele organisatie ingericht. Vaak gaat het om versies van ‘de virtuele eenmanszaak’ of om organisaties met een klein (virtueel) kernteam met een of meer flexibele schillen daar om heen. 

Tony de Bree

p.s. Als je een carriereswitch wilt maken, als zelfstandig ondernemer wilt overleven of als zelfstandig ondernemer online geld wilt verdienen en je schaft ‘Geld verdienen met jezelf’ aan, dan heb je samen met ‘Overlevingsstrategie voor startups’ alles wat je nodig hebt trouwens.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.