Wat is een substituut? Bijgewerkt: 21 September 2023

Wat is een substituut door Tony de Bree

Goedemorgen,

een van de dingen die me opvalt en zeker sinds het begin van de Coornacrisis, is het feit dat veel van mijn studenten ‘Entrepreneurship’ net als veel andere startende en actieve ondernemers weinig of niets weten van micro-economie of bedrijfseconomie, laat staan de digitale economie.

Dus daarom vandaag het eerste blog uit de nieuwe serie ‘Economie voor beginners’ met nadruk op een van de belangrijkste begrippen voor ondernemers: substituten.

Wat is een substituut?

In de micro-economie zijn twee goederen substituten als de producten of diensten door de klanten voor hetzelfde doel kunnen worden gebruikt. Dat wil zeggen, een klant ziet beide waren als soortgelijk of vergelijkbaar, zodat het hebben van meer van het ene goed ertoe leidt dat de klant minder naar het andere goed verlangt. 

Meer: Wat is de digitale economie?, Wat is de nieuwe normaal economie?, Wat zijn substituten?, ‘Wat is een digitaal product?’,   & 

Hulp nodig met geld verdienen in de digitale nieuwe normaal economie?

Wil je meer weten over hoe je kunt overleven en online geld kunnen verdienen vanuit huis met bv een virtuele eenmanszaak, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!