Wat is ‘A la carte’ leren voor zzp’ers & online starters?

Wat is a la carte leren door Tony de Bree

Wat is ‘A la carte leren voor zzp’ers & online starters’? 

Op dit moment zweven er op Internet inclusief op Wikipedia nogal wat verkeerde definities rond e-learning en en hybride leren rond. En hetzelfde geldt voor ‘A la carte leren’ in dit geval ‘A la carte leren voor zzp’ers en online starters’. 

Volgens traditionele opleidingsinstituten, waaronder universiteiten, hogescholen en business schools betekent ‘A la carte leren’ het ‘aanschuiven bij reguliere colleges zonder tentamen’. Onzin. Wat is het dan wel? ‘A la carte leren’, in dit geval voor zzp’ers en online starters is:

A la carte leren is het op basis van je persoonlijke leerstijl, je persoonlijke behoefte en de beschikbare tijd en geld een individueel leertraject ontwerpen en uitvoeren met verschillende leervormen en interactievormen in je eigen tempo, in je eigen tijd (just-in-time) en waar maar wilt op basis van een ‘a la carte’ leermodel.

Meer: Future skills voor zzp’ers en online starters in 2022, Wat is on-demand learning? & Gratis Leeradvies voor online starters & zzp’ers.

Vanaf 1985 was ik bij de Amro Bank verantwoordelijk voor het op grote schaal ontwikkelen en invoeren van ‘a la carte’ computer based training programma’s en 2) het omzetten van groepsgewijs onderwijs (intern en extern) naar a la carte leren op maat.

Sinds 2011 gebruik ik het ‘a la carte-model’ opnieuw om ‘a la carte blended learning-programma’s’ te ontwerpen en opnieuw te ontwerpen voor verschillende niches van klanten, waaronder leidinggevenden, oprichters van startups, directeuren van scale-ups, voor docenten, voor trainers, voor consultants en voor coaches.

Sinds het begin van de Coronacrisis, leer ik zelf snel nieuwe skills om te overleven en om nieuwe online inkomstenbronnen aan te boren met mijn eigen ‘A la carte’ leerprogramma. En om maar direct met de deur in huis te vallen: ik volg geen dure ‘corporate zombie-opleidingen‘ meer. En al heel lang niet meer trouwens. Ik doe alleen nog maar aan voor mij ‘relevant levenlang leren’ met mijn eigen persoonlijke right-skillingplan waar WordPress kennis en vaardigheden (zie ‘WordPress voor zzp’ers’) inclusief het je WordPress-sites beter beschermen tegen cyberaanvallen een belangrijk onderdeel van is.

Maak vandaag nog een afspraak en start met jouw ‘A la carte leertraject voor zzp’ers & online starters’ wanneer je maar wilt.

Als je meer wilt weten over hoe jij snel de juiste soft en hard skills kunt leren in je eigen tijd en je eigen tempo met ‘a la carte leren’, aarzel dan niet om mij te bellen op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!