Verkoopprijs berekenen: zo doe je dat.

Verkoopprijs berekenen Zo doe je dat door Tony de Bree

Verkoopprijs berekenen: zo doe je dat.

Een van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je online wilt gaan starten of een nieuwe online dienst of een nieuw digital product wilt gaan ontwikkelen en verkopen is hoe je de verkoopprijs berekent.

Volgens de banken zoals de Rabo Bank en ook volgens de Kvk moet je dat doen op basis van je integrale kosten en dan daar een opslag op berekenen. Onzin. Dat doen succesvolle ondernemers al lang niet meer en zeker niet in de digitale nieuwe normaal economie.

De 1e vraag die je jezelf moet stellen is wat je nieuwe online dienst of digitaal product de klant van de niche waar je voorgaat op dit moment waard is. Waarom zeg ik ‘op dit moment’, omdat we in een on-demand economie leven.

Meer:  Wat is de on-demand economie?, Bedrijfsfinanciering voor online starters, Wat is een subsituut?, Wat is de virtuele eenmanszaak?, ‘Wat is een digitaal product?’  & Wat zijn future skills voor online starters?’.

En op basis daarvan moet je snel kijken met wat we ‘target-costing’ noemen, hoe je op tijd tegen die prijs die digitale diensten of digitale producten zelf en/of samen met partners kunt samenstellen en verkopen. Het mooiste is natuurlijk dat je dat heel goedkoop en snel kunt (laten) doen waardoor je marge alleen maar groter is.

In ‘Geld verdienen met jezelf’ heb ik om dar te doen een aantal simpele checklists en templates opgenomen.

Hulp nodig met slim online starten, groeien en schalen? 

Wil je meer weten over hoe jij kunt overleven en online geld kunt verdienen en kunt besparen vanuit huis met digitale producten en digitale diensten en met een virtuele eenmanszaak, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!