RE: Stap-subsidieregeling blijkt funest voor kleine opleiders (De Volkskrant)

Re Stap-subsidieregeling blijkt funest voor kleine-opleiders de volkskrant door zzp'er Tony de Bree

RE: ‘Stap-subsidieregeling blijkt funest voor kleine opleiders – De Volkskrant  

Vanmorgen schreef Irene de Haan in artikel in de Volkskrant getiteld ‘Stap-subsidieregeling blijkt funest voor kleine opleiders’ . Kleine cursusbedrijven en opleidingsinstituten raken snel klanten kwijt. Waaronder zzp’ers als Nienke Nieuwenshuis. Joh! Je meent het? Waarom?

Op 9 februari 2022 schreef ik een blog getiteld ‘7 redenen waarom je als zzper of online starter geen opleidingen met het stap budget moet volgen.

Reden 1 was:  Je mag ze alleen maar volgen bij ‘oude-normaal’ gecrediteerde opleidingsinstituten en EVC-erkende opleiders. Instituten die onderdeel uitmaken van de oude normaal ‘groeien moet industrie’. (zie hier de voorwaarden voor opleiders). Ik heb bv een eerste graadslesbevoegdheid, heb veel praktische ervaring en ben Crkbo geregistreerd docent. Nee dus.

Reden 4 was: Je subsidieert er de oude-normaal opleidingsinstituten & docenten mee.

Meer:  Future skills voor zzp’ers en online starters in 2022,  Wat is on-demand learning? & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

Een typisch voorbeeld van #followyourmoney en hoe Overheidssubsidies net als bij het toekennen van Coronasteun niet of nauwelijks bij ZZp’ers terecht komt maar de Overheid wel de oude-normaal concurrentie financiert en subsideieert. En altijd bij grote bestaande partijen terecht komen. Zeker als je diezelfde partijen ook nog eens de accreditatie laat doen!

Dat je er bovendien dingen leert waar je zeker nu niets aan hebt is misschien nog wel erger.

Wat wel? 

Kies voor relevant leven lang leren in 2022. Zorg ervoor dat je succesvol gebruik gaat maken van side hustles naast je vaste baan of dat je leert om geld te verdienen en kosten te besparen met online gigs. Dit zijn mijn voorbeelden van mijn nieuwe online gigs in de online gig economy en daar heb ik heus geen Stap-opleidingen voor gevolegd!

Benieuwd wat de toekomst van online starter, zzp’er of als je voor je zelf wilt beginnen met online ondernemen en online geld verdienen in 2022 in De Online Kluseconomie voor jou als online starter zou kunnen zijn en welk A la carte hybride leerprogramma met welke modules jou ‘just-in-time’ en op maat je online kunt starten en/of als zzp’er online geld kunt gan verdienen in 2022?

Vul dan dit formulier in, ok?

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND LEERADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

  You might like

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Van: Tony de Bree

  KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

  error: Content is protected !!