Miljoenen ‘zombie-banen’ in Europa

View Post

Goede middag, 

in veel landen in Europa zijn voorlopig door overheidssteun – zoals in Nederland met de NOW-regeling – veel banen behouden gebleven en hebben de regeringen massale werkloosheid door de coronacrisis tot nu toe kunnen voorkomen.

Euler Hermes noemt deze een aantal van deze tijdelijk gesubsidieerde banen ‘zombie-banen’: banen met een financieel gezien ongezonde basis, maar die door de corona-overheidssteun in stand blijven.

In heel Europa zou het om wel 45 miljoen banen kunnen gaan. Hoeveel dat er in Nederland zijn, is niet bekend, maar het staat wel vast dat veel mensen na 1 oktober 2002 (zie hier) hun tot nu toe gesubsidieerde baan mogelijk zullen gaan verliezen. 

Inclusief in mkb-bedrijven. 

Lees verder: Miljoenen zombie-banen in Europa.

Nog een prettige avond.

Tony de Bree

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op