Het 5 krachtenmodel van Michael Porter: niet gebruiken

Het 5 krachtenmodel van Michael Porter Niet gebruiken door Tony de Bree

Het 5 krachtenmodel van Michael Porter: niet gebruiken. 

Sinds de opkomst van het Internet en het wijd verspreide gebruik van b.v. smartphones, zijn oude modellen en methoden waaronder strategie-modellen compleet achterhaald. Dat geldt o.a. voor het 5 krachtenmodel van Michael Porter uit 1980(!), een nog steeds veel geleerd ouderwets strategie-model waar je niets aan hebt in de huidige tijd.

Wat was het 5 krachtenmodel van Michael Porter?

Het vijfkrachtenmodel van Porter was een hulpmiddel om de kans op succes in jouw bedrijfstak en branche in te strategisch in te schatten. Verder droeg dit strategiemodel bij aan het maken van een traditionele concurrentieanalyse en maakte het inzichtelijk of een markt aantrekkelijk zou zijn om te betreden of niet. 

Iedereen begrijpt dat de jaren’80 van de vorige eeuw een totaal andere wereld was dan die van ons nu anno 2022 in  de online kluseconomie en de online platformeconomie.

Die andere omgeving vraagt om andere, snellere hulpmiddelen die passen bij de huidige digitale economie, de online klusconomie: de nieuwe wereld sinds het begin van de Corona-pandemie.

Meer:  Wat is de on-demand economie?, Wat is een substituutdienst?, Wat is een digitaal product?  & Wat zijn future skills voor online starters?’.

Wil je snel leren welke aanpak je beter kunt gebruiken om je online business strategie, je digitale business strategie te bepalen en uit te voeren, gebruik dan dit e-book in het Engels inclusief een test.

Hulp nodig met het bepalen van jouw digitale business strategie? 

Wil je meer weten over hoe jij kunt overleven en online geld kunt verdienen en kunt besparen vanuit huis met jouw digitale business strategie, met jouw digitale producten en digitale diensten en met een virtuele eenmanszaak, email me dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl