Gratis checklist cyberbewustzijn voor online starters

Gratis checklist - cyberbewustzijn voor online starters op www.ikgaonlinestarten.nl

[GRATIS CHECKLIST CYBERBEWUSTZIJN]: ‘Cyberbewustzijn voor online starters’.

Als je net begint met online zaken doen, zijn er een aantal belangrijke stappen dieje kunt nemen om je online aanwezigheid en dus je online business te beschermen.

Hieronder vind je een checklist voor cyberbewustzijn voor online starters:

– Gebruik sterke wachtwoorden die moeilijk te raden zijn en zorg ervoor dat u niet dezelfde wachtwoorden gebruikt voor meerdere accounts.

– Gebruik een veiligheidsplugin om uw website te beschermen tegen aanvallen en hackpogingen.

– Maak regelmatig back-ups van uw website en sla deze op een veilige plaats op, zodat u deze kunt herstellen in geval van een aanval of een storing.

– Gebruik een betrouwbare hostingprovider en zorg ervoor dat uw website regelmatig wordt geüpdatet met de nieuwste beveiligingspatches.

– Gebruik tweefactorauthenticatie om extra beveiliging te bieden voor uw online accounts.

– Gebruik een SSL-certificaat om de gegevensuitwisseling tussen uw website en de gebruikers te beveiligen.

– Wees alert op phishing-aanvallen en neem contact op met uw hostingprovider of andere relevante instanties als u vermoedt dat u slachtoffer bent geworden van phishing.

– Houd uw klantengegevens veilig door een privacybeleid te implementeren en te zorgen voor beveiligde verbindingen voor betalingen.

-Wees voorzichtig bij het openen van e-mails van onbekende afzenders en klik niet op links of download bijlagen van onbekende bronnen.

– Zorg ervoor dat je je bewust bent van de nieuwste bedreigingen en beveiligingsrisico’s en dat je regelmatig je beveiligingsprocedures en -praktijken herziet.

Vraag een gratis checklist aan:

  #cyberbewustzijn #consumenten #bedrijven #onlinestarters #ikgaonlinestarten

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

  You might like

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Van: Tony de Bree

  KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

  error: Content is protected !!