Een overlevingsplan voor zelfstandige ondernemers

Een overlevingsplan voor zelfstandige ondernemers door Tony de Bree

 Een overlevingsplan voor zelfstandige ondernemers.

Ben jij een zelfstandige ondernemer en heb je moeite om deze crisis te overleven? Om de kans daarop te vergroten, moet snel een overlevingsplan maken en dat snel uitvoeren. Hoe? Daar gaat dit blog over.

Wat is een overlevingsplan voor zelfstandige ondernemers?

“Een overlevingsplan voor zelfstandige ondernemers is een kort ondernemingsplan, een kort bedrijfsplan, dat erop gericht is om jouw in problemen verkerende onderneming te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is de online kluseconomie? & Wat is een persoonlijk overlevingsplan?

De eerste stap die je direct moet nemen is onderzoeken hoe je huidige verdienmodel er uit ziet. Met welke klanten je de meeste inkomsten genereert. Meestal geldt daar de 80/20-regel: je verdient 80% van je inkomsten met het leveren van oplossingen aan 20% van je klanten.

Daarnaast kijk je ook met welke producten en diensten je dat doet.

Vervolgens kijk je naar wat je huidige kostenstructuur is en wat in het licht van de eerste twee punten, noodzakelijke en niet noodzakelijke kosten zijn. Je kunt b.v. al veel vaste kosten bewaren door effectief thuis te gaan werken en kantoorruimte etc op te zeggen. Hoe je dat effectief kan doen, kun je met dit e-book en met de gratis checklists snel leren:

download-823x978-4

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test en gratis checklists voor managers & medewerkers

Maak nu een belafspraak om snel jouw overlevingsplan te maken of aan te passen.

Leren hoe jij snel een overlevingsplan voor jou zelfstandige ondernemer kunt maken, uitvoeren en aanpassen als dat nodig is? Maak dan nu een afspraak met me via Linkedin of via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Van: Tony de Bree

KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

error: Content is protected !!