De toekomst van werk: DE ‘future skills’ bestaan niet

Introductie.

Er wordt vooral door veel HR-professionals van en grote traditionele hierarchische organisaties tijdens deze Corona-crisis veel gesproken over dat je ‘moet omscholen’ om ‘future skills’ te verwerven.

In dit blog leg ik uit dat DE future skills helemaal niet bestaan en dat je dus heel goed moet uitkijken om niet de verkeerde dure ‘Groeien moet’ opleidingen en trainingen te gaan volgen en je te laten coachen door traditionele ‘groeien moet’ coaches die daar een eigen belang bij hebben.

Om vervolgens te moeten ervaren dat je helemaal niets aan die dure opleidingen of aan de persoonlijke coaching hebt gehad om opnieuw werk te vinden.

Verschillende future soft & hard- skills per ‘werkmarkt’

De realiteit is dat je theoretisch gezien de volgende opties hebt als je een ander werk wilt vinden als je nu bij traditionele hierarchische organisaties werkt zoals grote corporates of grote Overheidsinstellingen:

  1. Een vergelijkbare baan in je huidige grote bedrijf en bedrijfstak.
  2. Een vergelijkbare baan in een ander groot bedrijf in een andere bedrijfstak.
  3. Voor jezelf beginnen (part-time en/of fulltime).
  4. Een startup oprichten.
  5. Bij een scale-up gaan werken.
  6. Bij een MKB-bedrijf gaan werken.

Meer:‘Heb jij een van de 2,6 mijoen door de Overheid gesubsidieerde Corona-banen?’ , ‘Wat is de ‘Groeien moet’ industrie’ en ‘Wat is betekenisvol ondernemen?’

In alle gevallen heb je hele andere ‘future skills’ nodig. Zowel soft- skills als hard-skills. En dat geldt nog eens extra in de huidige Corona-crisis. Hoe ik dat weet? Omdat ik zelf mijn corporate baan in 2011 achter me heb gelaten, ontdekte welke opleidingen echt nuttig waren en welke zinloos en ik sindsdien veel individuele executives, managers en medewerkers heb geholpen de voor hun juiste keuzes te maken door doe-het-zelf boeken te schrijven en door hun persoonlijk online & offline te helpen de juiste keuzes te maken.

En dat houdt af en toe in dat je die mensen moet vertellen (en dat doe ik ook) dat gezien hun profiel, hun leeftijd, hun kennis en hun ervaring de slaagkans voor bepaalde opties praktisch nul is. Gevolgd door eerlijk werk- en opleidingsadvies ‘alsof het mijn eigen geld, tijd en energie was’.

Mijn persoonlijke invulling van betekenisvol ondernemen met ‘de virtuele eenmanszaak’ waar ik sinds 2001 als naast mijn vaste baan in deeltijd ervaring mee heb op kunnen doen. Een online business en verdienmodel dat ik sinds het begin van de Corona-crisis weer snel ingevoerd heb.

Wil jij eerlijk werkadvies, opleidingsadvies & coaching?

Wil je weten wat voor jou de beste werkmarkt-optie is met de meeste slaagkans, welke opleidingen offline en online je daarvoor snel zou kunnen volgen en heb je behoefte aan persoonlijke coaching in crisistijd op maat, whatsapp of bel me dan op 06-34387806.

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s.

Volg me op LinkedIn of op Instagram.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.