De Overheid gaat gewoon door met startups te leren schulden te maken en dat ‘Groeien moet’

View Post

Goede morgen,

je zou toch zeggen dat de Overheid van de coronacrisis en de schuldenberg van veel zzp’ers, startups, scale-ups en MKB-bedrijven geleerd zou moeten hebben. 

Maar nee. Onder het mom van ‘iedereen kan leren ondernemen’ én groeien moet’ gaan de zwaar gesubsidieerde startup accelerator programma’s van Gemeenten en van Ministeries als het Ministerie van Economische Zaken gewoon weer van start in september. Business as usual…..

Terwijl het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met miljarden zelfstandige ondernemers inkomenssteun om te kunnen overleven, leren Gemeenten en het Ministerie van Economische Zaken starters waaronder oprichters van startups die niet de juiste skills hebben vooral weer veel extern te financieren in plaats van op cashflow van snel betalende klanten te sturen. 

“Terwijl het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van Koolmees zelfstandige ondernemers helpt om te overleven, leren Gemeenten en andere Ministeries startups gewoon weer schulden te maken door ze te vertellen dat ‘Groeien moet”. 

Meer: Wat is woekerfinanciering? De & Wil jij een startup oprichten tijdens de zomer van 2020? 

Het oude normaal ‘groeien moet’ en ‘schulden maken moet’ ecosysteem  draait weer op volle toeren.

Het is te triest voor woorden. 

Tony de Bree

Volg me op linkedin hier en op Instagram hier

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op