7 redenen waarom je als zzp’er of online starter geen opleidingen met het Stap-budget moet volgen

7 redenen waarom je als ondernemer geen opleidingen met het stap budget moet volgen door Tony de Bree

7 redenen waarom je als zzp’er of online starter geen opleidingen met het Stap-budget moet volgen.

Vanaf 1 maart 2022 kun je op kosten van de belastingbetaler het het Stap-budget, een opleiding, training of cursus volgen. Je kunt een bedrag tot 1.000 euro (inclusief btw) per jaar krijgen.

Je moet het zelf weten maar ik zou het niet doen. Waarom niet? Daar zijn 7 redenen voor:

Hier zijn ze:

 1. Je mag ze alleen maar volgen bij ‘oude-normaal’ gecrediteerde opleidingsinstituten en EVC-erkende opleiders. Instituten die onderdeel uitmaken van de oude normaal ‘groeien moet industrie’. (zie hier de voorwaarden voor opleiders). Ik heb bv een eerste graadslesbevoegdheid, heb veel praktische ervaring en ben Crkbo geregistreerd docent. Nee dus. 
 2. Ze duren veel te lang en dus kosten ze je een hoop tijd, energie en geld aan opportuniteitskosten, aan niet-noodzakelijke kosten
 3. Je leert vooral niet relevante oude-normaal kennis waaronder niet relevante corporate vaardigheden. voor online starters aen ondernemers.
 4. Je subsidieert er de oude-normaal opleidingsinstituten & docenten mee.
 5. Je leert er geen relevante online starter/zzp’er kennis en skills om b.v. een goed online overlevingsplan te maken of een goed online businessplan.
 6. Je leert er geen online geld mee verdienen noch online kosten besparen in de online gig economy.
 7. Er zijn veel relevantere, snellere en goedkopere substituten om snel en op maat on-demand relevante kennis en vaardigheden te leren. 

Meer:  Future skills voor zzp’ers en online starters in 2022,  Wat is on-demand learning? & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

Wat wel? 

Kies voor relevant leven lang leren in 2022. Zorg ervoor dat je succesvol gebruik gaat maken van side hustles naast je vaste baan of dat je leert om geld te verdienen en kosten te besparen met online gigs. Dit zijn mijn voorbeelden van mijn nieuwe online gigs in de online gig economy en daar heb ik heus geen Stap-opleidingen voor gevolegd!

Benieuwd wat de toekomst van online starter, zzp’er of als je voor je zelf wilt beginnen met online ondernemen en online geld verdienen in 2022 in De Online Kluseconomie voor jou als online starter zou kunnen zijn en welk A la carte hybride leerprogramma met welke modules jou ‘just-in-time’ en op maat je online kunt starten en/of als zzp’er online geld kunt gan verdienen in 2022?

Vul dan dit formulier in, ok?

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND LEERADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening en maakte stap voor stap de transitie van manager naar succesvol ondernemer. Vanaf 2011 verdiende hij vanuit huis online geld met zijn ‘online plan b’ naast zijn vaste baan. In 2011 werd hij zelfstandig hybride ondernemer. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups, scaleups en ondernemingsraden 'on demand' om te overleven en te 'groeien zonder te groeien' in de betekeniseconomie.

  You might like

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Van: Tony de Bree

  KOOP: 'Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst': Ebook Bol, Luisterboek Bol (2.0), Ebook op MB, Luisterboek MB.nl (2.0)Boek MB.nl

  error: Content is protected !!